Blog : condominium

Noble Ambience Sukhumvit 42

Noble Ambience Sukhumvit 42

Because happiness and joy is worth achieving, Noble Ambience Sukhumvit 42 is born with the quality of bringing delight. From every perspective, simple and clean form goes to work complementing functionality and culminates in a distinctive character. It’s a living embodiment of Lagom, the quality of balanced living “Not too little, not too much, just right.”

/// Thailand ///
Story: Ektida N. /// Photography: Noble Development

Project Concept

The term Lagom [la-gom] redefines happiness from the Swedish perspective. It encapsulates all the essential characteristics in a succinct way, whereby features deemed unnecessary are reduced to achieve the perfect balance. The idea is manifested in what Noble Ambience is all about – simple and appropriate. Completeness in design is achieved without sacrificing the good qualities and functionality for modern living. It comes in handy as a happy home, a place to relax and unwind away from relentless hustle and bustle of city life.

NOBLE AMBIENCE SUKHUMVIT 42

NOBLE AMBIENCE SUKHUMVIT 42

Site Location – Not too little

Despite being in the city center, Noble Ambience sits embraced in the calm and quiet of a residential neighborhood. Travel to and from the site is convenient both by car and urban public transport. The right size project is situated near Digital Gateway and only about 350 meters from the BTS Ekkamai Station. Location being everything and everlasting, it makes travel to prime destinations along Sukhumvit and Ekkamai easy, fast, and convenient.

NOBLE AMBIENCE SUKHUMVIT 42

Exterior Design Concept – Not too much

Noble Ambience is an 8-story residential condominium project on Sukhumvit 42. The layout of the building is designed to embrace a verdant oasis that lies within. The condominium itself stands surrounded by green spaces and communities that have already been in existence, hence plenty of trees all about. Crisp, clean lines ensure the building fits in well with the rhythms and conditions in the environment. Tall, streamlined design reduces a feeling of being in confined spaces, resulting in a light and airy urban appeal without disturbing the charms of the surroundings.

NOBLE AMBIENCE SUKHUMVIT 42

Apart from a unique personality, a lot goes into creating green spaces for relaxation in the central courtyard. Where appropriate, larger than average balconies are put in at intervals to make room for green plants. Carefully thought out plans ensure they harmonize with the facades in both colors and textures, resulting in a perfect visual blend from every perspective.

For a pleasing visual blend where existing buildings are generally considered not too high, the project elects to use mainly earth tones, rich warm colors with a brownish hue, to slow down the pace of everyday urban lifestyle. This results in a more relaxing atmosphere. The overall effect is impressive, thanks to a swimming pool at the center that provides a welcome contrast with nearby tree lines in brownish colors. With a beautiful yard, every day is a happy day.

NOBLE AMBIENCE SUKHUMVIT 42

Interior Design Concept – Just right

Facilities

Step into an oasis of serenity and begin the journey to a simple lifestyle. That reason is enough for making Noble Ambience a cool and restful place. Experience true relaxation in the lobby done in Minimalistic style per the Lagom concept. Indulge in the simplicities of modern living the Swedish style. Glass windows that stand tall from the floor to the ceiling allow the verdant central courtyard to be seen in full view all day every day. Green design allows in plenty of health-giving natural light, and helps cut down on energy consumption. 

NOBLE AMBIENCE SUKHUMVIT 42

It’s a good idea to work out while taking in panoramic views of the garden. The Glass House Gym is designed for you to do exactly that. The light and airy atmosphere is priceless and charming. Whilst there, experience the color that is changing hues at different times.

NOBLE AMBIENCE SUKHUMVIT 42

Amidst the Serene Courtyard, a swimming pool provides visual continuity all the way to the lobby.

NOBLE AMBIENCE SUKHUMVIT 42

One-bedroom type

The one-bedroom unit comes with all the functionality in the right proportion. The room space divider is there reduce the reliance on air conditioning, and limit it to where cooling is needed. There’s a kitchenette at the point of entry for easy offloading of grocery, thereby eliminating the need to disturb normal arrangements in other areas. Light fixtures are put in place according to needs in relation to furniture and other household appliances.

Two-bedroom type

The two-bedroom unit comes with an added dining area with all the functionality in position according to needs. Only lighter shades of colors are chosen to make it easy on the eyes and conducive to relaxation. Natural shades make the space look bigger and more airy. That’s why neutrals are the best palette for room design.

If your goal is happiness that comes from balance between work and relaxation, Nobel Ambience Sukhumvit 42 is the answer you have been looking for. Ensconced in the calm and quiet of a residential neighborhood, it is designed to accommodate modern lifestyle needs and go hand in hand with a hive of activity the city brings. In every sense of the word, happiness is all about balance.

Noble Ambience Sukhumvit 42 is only 350 meters from the BTS Ekkamai Station. Every unit comes fully furnished. Prices start at 3.59 million baht*.  Register online for a 100,000-baht* discount now. Or drop in for a tour of demonstration units and make a reservation there from now until November 23, 2017.  At Noble Remix Sales Office is located next to the BTS Thonglor Station (Exit 2). For more information, visit website at www.noblehome.com.

Minimalist House / A Fusion of Thai and Japanese Styles

Minimalist House / A Fusion of Thai and Japanese Styles

A simple décor, yes, but this minimalist house is full of ideas that bring intimate bonding to a compact family.

/// Thailand ///
Story: Montra /// Photos: Nanthiya, Damrong /// Style: Praphaiwadee /// Design: Ornchuma Saraya

003

Little garden on the balcony: the family’s favorite spot, featuring a bench with planters set at different levels.

001

This 141-square-meter residential space belongs to a mother and her daughter who share a love of Japanese minimalism. “Both mother and daughter like the clean look of Japanese woodwork for the neat and relaxing feeling it gives the house,” said Ornchuma.

Their preference appeared simple enough, but in practice, renovation wasn’t all that easy. Ornchuna had to get rid of all the walls and redivide the whole space without harming the condominium’s structural integrity. She attaches a lot of value to using wood in the Japanese style: interior decoration isn’t just a question of adding furniture. She applied her special knowledge to the living area to create clear divisions of usable space with a pleasing furniture arrangement.

Decorative wood-framed ceiling panels create a feeling of warmth. The former design was a flat expanse of ceiling, light-colored to give the appearance of width. The slender-legged furniture doesn’t busy the room with lines, and matches the floor color, giving the room a more connected and still expansive look.
The slender-legged furniture doesn’t busy the room with lines, and matches the floor color, giving the room a more connected and still expansive look.
A Japanese-style room isn’t limited to futons; you don’t have to forgo a sofa, just use neutral colors and avoid clutter.
A Japanese-style room isn’t limited to futons; you don’t have to forgo a sofa, just use neutral colors and avoid clutter.

“As a central focus for the family, the living room should be spacious,” she said. To this end, other areas connect directly to the living room, the only separation being a counter bar in the kitchen. The two bedrooms are further in, and higher up is a workroom with a sliding door.

To create more usable space, Ornchuma set the wood floors at different levels. “The most interesting feature here is the use of sliding doors. Japanese houses use them because of space limitations, a good reason for using them in a Thai condominium, too.”

Unusual materials come into play. Instead of glass, Ornchuma sometimes chose polycarbonate, which lets light in while blocking lines of sight and is also quite elastic, a useful property for sliding doors.

A sliding door partitions off the kitchen, and a counter divides usable space.

Mother and daughter share this bedroom, with mattress set at a higher level. Storage drawers are built in between levels. The wall surface has a novel look: wood veneer of varying colors and sizes, some pieces extending out far enough for small items to be placed there.

The unfinished concrete wall adds a charming and visually simple touch with a single plant set on a 20-centimeter-deep shelf of drawers with tiny handles. This can be used to place keys or other small items before going into the bedroom.

While we were talking, the daughter opened the polycarbonate-paneled sliding door to join us in the workroom. She lifted a raised section of flooring to reveal hidden storage space beneath,  showing another good feature of the Japanese style. “I store miniature models and drawing boards down there, some longer than A4-size paper, they fit perfectly under the floor.”

What they both really like about life in this minimalist condominium is its homey feeling. Visiting friends agree that it’s a great living space. Of course, what really makes a home is the relationship of the people living there, but the heartwarming feeling of family here is easy to see.

 

The second daughter’s small bedroom is decorated in a sweet style. At night, the cluster of hanging lamps with spherical bulbs sparkles like stars.

Well-furnished Condo with American Classic Stlye

Well-furnished Condo with American Classic Stlye

A deep understanding between owner and designer translated into a warm, welcoming american classic home with exquisite décor, full of personality and style.

/// Thailand ///
Story: skiixy /// Photos: Jirasak, Nanthiya /// Assistant Photographer: Sathit /// Style: Praphaiwadee /// Designer: Thittawan Chaiyawong

003

The parlor/reception room kept almost the same layout as before. The original marble floor and built-in furniture retain their fine quality; a little repainting and sprucing up, add a big leather sofa designed to fit the wife’s taste, and voilà! A fresh new room.

002

This 290-square-meter condominium suite on the Chao Phraya river is graced with a panoramic view of the King Rama I Bridge and the Thonburi area.

When the owners began life as a family, this was their first home. Thittawan Chaiyawon was both a designer and a close friend, so at this turn in life they invited her to weave their new family’s dreams to become the fabric of a beautiful new reality.

From the moment we stepped inside, we were impressed. Beyond the classic American-style décor with its mix of fashionable industrial, the cheerful personality of the still-young mother/owner could be seen in every nook and cranny as she entertained us with tales about their earlier life.

The dining area next to the living area is a relaxing place to sit and look at the river through the panoramic curved glass. The plush gray carpet adds a sweet touch to soften any rigidity in the look of the table and dining area.

The beautiful gold metallic color of the oversized dining table – a masterpiece of posh – makes it stand out without detracting from the elegance of the dark metal frame set with ornamental rivets to match the chairs, all of a set.

“When we got married my husband’s grandmother gave this room to us. For comfort’s sake we wanted to fix it up to reflect what we liked, since we figured on being here at least 4 or 5 years.”

The ambience they were looking for was “American classic.” Interior decoration came down to adding one sweet detail after another. The decorator told us this was great fun for her from beginning to end.

“We tried to preserve the basic room plan and any valuable materials: the marble floor, the kitchen marble. We put in full-size wooden doors, and where floors were wood we stained them a deeper color. We tore out and replaced all the old utility systems and the ceiling. We wanted a higher ceiling, so more light and air could come in and it wouldn’t feel stuffy.”

The workroom is done simply, in dark grays, the mood broken up and made relaxing with a brightly-colored armchair and soft carpet.

In a small room, paneling cabinets with mirrors or closing off cabinet panels with light-reflective material can add dimension which is increased with recessed ceiling lights along the length of the wall that also reduce stuffiness.

Another unique feature: every piece of movable furniture was tailored to suit the wife’s feminine character. “We discussed this all with the furniture maker. He’s a friend who had come back from New York with us. The dining room table, for instance: our original thought was for a rust colored metal table. He told us, though, that it would truly and especially fit my character if the color was gold. We agreed to it. And it came out incredibly beautiful.”

“A home has to be perfect, and full enough that you can be happy living there,” the designer spoke for her dear friend. “It’s lucky she liked my ideas: not everyone’s like that.”

The upholstered head of the bed is taller than usual, easing the classic style a bit.
The upholstered head of the bed is taller than usual, easing the classic style a bit.

009

The wife says the one who was the most help in setting things up right was the child in her belly. “Before I was pregnant I didn’t much like staying at home, I’d rather go hang out with my friends. But when I started getting big, I preferred staying at home. Now I’ve started studying piano, and I fun practicing for my child to listen to.”

A warm, welcoming home and a lively family: this American classic environment looks to be just right for the new baby.

010

011

Campus Theme Combines Seriousness and Fun

Campus Theme Combines Seriousness and Fun

Sharing a condo with siblings, even when they have different tastes, can be a lot of fun.

/// Thailand ///

Story: Montra ///  Photos: Jirasak  /// Style: Praphaiwadee /// Designer: Kritcha Sinchaothong, ‘Elevacon’ Interior Design Work


The designer put a hint of Japanese style with this built-in table. It can be used as a sofa, too.
The designer put a hint of Japanese style with this built-in table. It can be used as a sofa, too.
The rooms are not very spacious, but the design allows for large, attractive overhead lamps in the living room because of its raised ceiling.
The rooms are not very spacious, but the design allows for large, attractive overhead lamps in the living room because of its raised ceiling.

Three young sisters, came to live together in a two-bedroom condominium. Naturally, interior design and décor was high on the list of priorities.

The eldest sister saw a TV program. Impressed with the detailed interior décor there, she searched out the designer, Kritcha of ‘Elevacon’ Interior Design Work, who agreed to take on the job.

003

“These three young ladies have truly differing tastes,” said the designer. “The oldest likes a combination of English and American styles. The middle one likes the Japanese minimalist style, while the youngest favors realism, showing the natural surfaces of materials.”


The campus theme combines seriousness and fun. To reflect that, the combination of dark and light wood are used and different styles of lamps are installed.
The campus theme combines seriousness and fun. To reflect that, the combination of dark and light wood are used and different styles of lamps are installed.

The designer said: “An important feature here is the sliding wooden partition we put in to separate the sleeping area from bathroom and dressing room, so that each of them has privacy. With one person at a time in each section, no one feels cramped.”

The small bedroom of the eldest has a clear underground American hip-hop flavor. The gray brick wall is really stylish. “The eldest one has a clear concept on both preferred design and functionality. She even let me know exactly what she would put in her closets.” the designer commented.

At the front door is a floor-to-ceiling shoe storage cabinet. Next to it, a 15-centimeter-deep storage shelf is raised off the floor to avoid a cluttered look.
At the front door is a floor-to-ceiling shoe storage cabinet. Next to it, a 15-centimeter-deep storage shelf is raised off the floor to avoid a cluttered look.

For the common area–living room, Kritcha felt it would be a place all the young ladies used for having friends coming over, so she did it up in a campus theme. To lighten the reserved atmosphere of a student lifestyle, she added some playful touches: plants, and entertaining decorative items with unique and interesting shapes.

The youngest sister likes to cook, so the new pantry is expanded, adding an L-shaped counter for an extra space. The clothes washer and dryer are covered with matte PVC film, a tasteful addition for an overall harmony.
The youngest sister likes to cook, so the new pantry is expanded, adding an L-shaped counter for an extra space. The clothes washer and dryer are covered with matte PVC film, a tasteful addition for an overall harmony.

Before leaving, the designer whispered to us how these youngsters had altered her original concept quite a bit. She had seen them start really having fun, coming up with new ideas, bringing things they wanted to use to spice up the ambience.


The shared bedroom is orderly and simple. Still, there is interesting detail: lighting works are hidden inside the lowered ceiling panels. The gaps in the ceiling are echoed with the long mirror set in the wood wall paneling.
The shared bedroom is orderly and simple. Still, there is interesting detail: lighting works are hidden inside the lowered ceiling panels. The gaps in the ceiling are echoed with the long mirror set in the wood wall paneling.

“It was fun to watch them doing this,” she said. “Together, they were like school girls. Each one bringing in so many different things. It was like they really went back to the campus!”


Bu’s bedroom offers a bit of underground chic with its stylized gray brick wall, reducing any seriousness implied by the brown leather bed upholstery. The shelf’s inner mirrors add an interesting dimension to the room.
The eldest sister’s bedroom offers a bit of underground chic with its stylized gray brick wall, reducing any seriousness implied by the brown leather bed upholstery. The shelf’s inner mirrors add an interesting dimension to the room.
X